top of page
Minkel en Leon1 (2).jpg

Paard als metgezel

Horsemanship

​Leonard RJ van Eersel richt zich met het trainen van dieren en mensen op een holistische kijk. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch, systemisch.

Alle elementen zijn van groot belang in zowel de training, de dagelijkse omgang en de relatie tussen jou en je dier. We ontdekken samen welke concepten uit deze elementen de nodige aandacht nodig hebben om te komen tot de magie in de onderlinge communicatie.


​Alle principes die wij onze dieren willen leren noemen we concepten. Denk aan aandacht voor de trainer, ontspanning in een nieuwe situatie, na kunnen denken bij opwinding, komen naar de trainer, stilstaan op een door de trainer gekozen plaats. Sommige dieren zullen een deel van deze concepten gemakkelijk uitvoeren, anderen hebben meer begeleiding nodig.

Dit hangt ook af van de persoonlijkheid van je dier. Hoe staat het dier in het leven? Hoe flexibel is het leervermogen? Hoe hoog is het tolerantievermogen? De persoonlijkheid van het dier is, net als bij ons, aan verandering onderhevig.
We kunnen dus werken aan de minder ontwikkelde kanten van de persoonlijkheid om de weerbaarheid te vergroten en het vermogen om te leren verder aan te spreken.

Dieren reageren vanuit hun instinct en vanuit eerdere ervaringen, zowel positief als negatief. Hierdoor kunnen wij dieren leren ons te begrijpen. We maken het communiceren met dieren makkelijker door ons aan te passen aan de bij het dier passende interactie. Het is dus aan de begeleider om bewust te worden van de interactie tot in de kleine details.

Praktisch gaan we aan de gang door middel van speelse oefeningen, de theorie en het vinden van de juiste afstemming tussen alles. Het ontwikkelen van je gevoel, je timing en het creëren van besef.

Concepttraining door middel van speelse trainingen is een manier van omgaan met onze dieren die altijd centraal zal staan in onze trainingen.


Fit, met plezier en behendig werken we aan de fysieke en mentale gezondheid.
Om de afwisseling in de training te bevorderen en duidelijke doelen te stellen werken we met hersenwerk en diverse hindernissen en objecten.

Daarnaast is het mogelijk specifieke trainersworkshops aan te vragen, waarbij we verder ingaan op de theorie en jullie eigen vaardigheden.

Paard als metgezel: Service
bottom of page