top of page
foto snowville.jpg

Leonard RJ van Eersel
Gedragsdeskundige, trainer, instructeur, coach

Back in time

Leonard RJ traint sinds 2011 professioneel paarden met gedragsproblemen en jonge paarden vanuit eigen stal en bij andere mensen. Hiervoor onder andere opgeleid via Tinley Academie, zo ook via Tinley voor de honden de Algemene Basis Africhting en Kynologisch Instructeur.
Honden en paarden zijn een vast gegeven bij Leon, waarvoor dan ook professioneel opgeleid.

Achtergrond honden:
Opgegroeid in een gezin met een Shih Tzu x Malthezer en diverse honden bij familie en vrienden die volop de aandacht trokken. Sinds 2008 samen met partner Arjan zelf een Beagle, Tobias. In 2010 kwam daar Golden Retriever Belle bij en sinds juli 2019 de Australian Shepherd Cooper. In 2020 kwam daarbij Draadhaar Foxterriër Archie en in 2021/22 de Yakutian Laika 's Donia en Carmen.
Helaas zijn Tobias en Belle overleden.

De diversiteit van aanleg en karakters is wat de training zo interessant maakt. Daarbij een fijne communicatie tussen mens en dier en op zoek naar wat werkt voor de betreffende combinatie. Een fijne huishond en een plezierige samenwerking. De trouwe viervoeter en zijn of haar mensenvriend. Daar doe je het toch voor!

“Op een autonome authentieke wijze werkt Leonard RJ volgens de wetenschappelijke leerprincipes naar een diervriendelijke methode van omgang en training.”

Achtergrond paarden:​

Met de komst van de ruin Snowdon in 2002 is het begin van Snowville een feit. Snowdon heeft Leonard RJ in de loop der jaren geleerd wat omgaan met paarden inhoudt, daar kan geen cursus of opleiding tegenop. Voor zijn voortdurende zoektocht naar kennis omtrent dieren(gedrag) en vooral paarden(gedrag), kwamen die cursussen en opleidingen er toch.

Toen Leonard RJ met zijn partner Arjan samen kwam, begon de paardenkudde gestalte te krijgen. Naast diverse inspanningen om vooral veel te leren, vond Leonard RJ jarenlang ontspanning in het buiten rondzwerven met Snowdon. Echter veranderde ook zijn behoefte na deze rondzwervingen en werd hij meer honkvast. Grondwerk werd de dagelijkse training. Dit kon tenslotte ook met jong en oud, groot en klein.

Achtergrond overige dieren:
Kippen, vogels, konijnen en katten zijn verweven door het leven van Leon. Hoewel sommige diersoorten niet altijd aanwezig, zijn zeker de katten een vast gegeven.
In 2014 kwamen de eerste 3 Nederlandse Landgeit bokken naar Barger-Compascuum. Een start met veel wijze lessen. In 2017 kwamen enkele geiten NoNo gezelschap houden en sinds 2021 begon de fokkerij van deze sublieme dieren. Ondertussen een kudde van rond de 13 geiten en bokken.

Sinds de zomer van 2012 wonen Arjan en Leonard RJ met de dieren op eigen erf. Aan huis leert men de dieren zo nog beter kennen én waarderen om hoe ze zijn. Het perceel is volledig ingericht voor de dieren met als doel omgevingsverrijking. Gebruik makende van het principe volgens “Paddock Paradise”.

Leonard RJ: “Onze dieren zijn ons dagelijks leven. Ieder individu in ons gezin is voor ons uniek en bijzonder. Elk dier heeft zijn eigen verhaal en er zijn dan ook enkele dieren met (gedrags)problemen bij ons terecht gekomen. Een zeer gevarieerde groep van onschatbare waarde voor ons.”

Leonard RJ was van vroeg af aan geïnteresseerd in zaken als gedrag en de fokkerij, gaandeweg ontdekte hij dat bij educatie en coaching alle elementen op z’n plek vielen.  Over al deze zaken heeft Leonard RJ de wens zijn kennis te kunnen delen en alsmaar weer te verbreden.

Eind 2022 werd het concept De Oer-Hoeve geboren, uit de samenkomst van alle activiteiten, ervaringen en interesses. De naam Snowville zal als eerbetoon aan Snowdon aanblijven als stalnaam, maar het overkoepelende "De Oer-Hoeve" werd de nieuwe bedrijfsnaam.

Bekijk de rest van onze website voor meer informatie en neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

Over: Over
bottom of page