Snowville Oase

Snowville biedt de mogelijkheid voor mens en dier om tot rust te komen in de Snowville Oase.

In het Paddock Paradise (zie hier onder) creëert de kudde paarden en pony’s een gevoel van samenzijn en eenheid in een natuurlijke omgeving.

Ons doel is het creëren van eenheid tussen erf en de natuurlijke omgeving. Een plek voor de lokale flora en fauna.

Paddock Paradise

Het Paddock Paradise-principe in een notendop, met dank aan: Paddock Paradijs

Het basisprincipe van het Paddock Paradise is een pad – in het Engels ‘track’ genoemd – dat rondom het weideperceel wordt aangelegd. Deze route vormt een uitnodiging voor het paard om ‘rond te trekken’. De langs de hele route aangebrachte elementen, in de vorm van eet- en drinkplaatsen, beschutting, verharde ondergrond en diverse natuurlijke elementen, motiveren het paard tot veel beweging, precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Het gaat niet zozeer om de ruimte die ter beschikking staat, maar meer om hoe we die ruimte indelen en beheren om een gedragsmatige respons in de psyche van het paard op gang te brengen. Het principe is toe te passen op zowel kleine als grote percelen.

Het enorme voordeel van een dergelijke Paddock Paradise-route is het behoud van de bewegingsvrijheid en -ruimte van het paard, terwijl weidegang naar believen beperkt kan worden door de weide te sluiten. De weides waar onze paarden gebruik van maken zijn doorgaans veel rijker dan goed voor hen is, met als gevolg gezondheidsrisico’s zoals hoefbevangenheid, overgewicht e.d. Een combinatie van beperking van weidegang en toch zoveel mogelijk bewegingsruimte is noodzakelijk om onze paarden gezond te houden. Deze combinatie biedt het Paddock Paradise.