Training & begeleiding

​Leon van Eersel richt zich met het trainen van dieren en mensen op een holistische kijk. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch, systemisch.

Alle elementen zijn van groot belang in zowel de training, de dagelijkse omgang en de relatie tussen jou en je dier. We ontdekken samen de magie in jouzelf en in de onderlinge communicatie.

Horsemanship
Dieren reageren vanuit hun instinct en vanuit eerdere ervaringen, zowel positief als negatief. Hierdoor kunnen wij dieren leren ons te begrijpen. We maken het communiceren met dieren makkelijker door ons aan te passen aan de bij het dier passende interactie.  Het is dus aan de begeleider om bewust te worden van de interactie tot in de kleine details.

Praktisch gaan we aan de gang door middel van grondwerk met paarden, de theorie en het vinden van de juiste afstemming tussen alles. Het ontwikkelen van je gevoel, je timing en het creëren van besef.
Grondwerk met paarden is een manier van werken en omgaan met paarden die altijd centraal zal staan in onze trainingen. Jouw horsemanship.

(Cor)relatie
In de training met de dieren ligt de aandacht op duidelijke en eerlijke communicatie en probleemoplossend. In elke les of workshop komt dit naar voren. Daarnaast bieden we ook specifieke trainersworkshops aan, waarbij we verder ingaan op de theorie en jouw eigen vaardigheden.

Wilt u na de basis uw trainingsvaardigheden specialiseren, dan verwijzen wij u door naar andere aanbieders die hier beter op aansluiten. Maar ook bij gevorderden verfijnen we graag de basis.

In zowel de training van mens en dier, is eenheid en communicatie van belang. De fijne hulpen en cues in de onderlinge communicatie, doen het samen trainen op dansen lijken. Ik zie graag een fijn totaalplaatje terug in alles wat we doen. Een samenhang (correlatie) van de diverse factoren. Zo werk ik graag naar een samenspel wat een uitnodiging is voor een ander om mee te komen doen. Op zoek naar de correlatie in je relatie met het dier.

Breeding
Leon van Eersel heeft een ruime ervaring vanuit de eigen fokkerij binnen Snowville en daarbuiten met de fokkerij van paarden. De focus lag op de gypsy cobs, maar de kennis gaat veel verder dan enkel dit ras. Leon is nauw betrokken geweest bij de tinker/irish cob/gypsy cob/drumhorse stamboeken in Nederland en buitenland vanuit diverse functies.

Leon helpt u graag op weg voor op de komst van uw veulen, zoekt mee naar een geschikte hengst of adviseert u in de aankoop van een fokmerrie of (potentiële) dekhengst.
Voor verenigingen, stalhouderijen en andere gezelschappen is het mogelijk om een lezing met Leon te organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Breeding, a passion.

Management
Leon is een man die theorie en praktijk graag samenbrengt. Van woorden naar daden, van vandaag en morgen terug in de cijfers. Paardenhouden met hart en ziel én verstand. Samen bekijken, samen bespreken en samen plannen. Management, iedereen kan een manager zijn.