Phoenix from Snowville

Hoogte: 1.41m

Kleur: Valkbont

Geboortedatum: 14-4-2014

Moeder: Charlène from Snowville

Vader: Glen Rose from Snowville

De moeder van Phoenix is de door ons gefokte bruine kampioensmerrie Charlène from Snowville. Deze kleine maat Cob-merrie heeft bij het GCDHA-NL als 2-jarige het jeugdkampioenschap op haar naam staan en als 5-jarige het dagkampioenschap voor Cob-merries.

De vader van Phoenix is de door ons gefokte valkbonte goedgekeurde hengst Glen Rose from Snowville. Glen Rose hebben wij als 3-jarige hengst verkocht en is daarna zowel in Duitsland (ZSSE) als in Nederland (GCDHA) goedgekeurd voor de dekdienst. Hierna is hij wederverkocht naar Zwitserland en gaat hij daar als ruin door het leven.

Phoenix is op 22 Oktober 2016 op de jonge hengstenkeuring van het Nederlands Stamboek voor Tinkers in Heeze verschenen. Hij kreeg daar een mooie 1e premie en werd tevens Jeugdkampioen.

Phoenix draagt zowel eenmaal agouti als éénmaal créme en geen vos, wat hem valk (buckskin) maakt. Daarnaast draagt hij eenmaal tobiano, waardoor hij zowel tobiano (bont) als non-tobiano (effen) vererft.

Ook is hij PSSM1 VRIJ (n/n) getest.

In 2017 was Phoenix beschikbaar voor de dekdienst voor een beperkt aantal merries van buitenaf. Deze merries zijn in 2018 bevallen van hun veulen!

Vanaf oktober 2017 gaat Phoenix als ruin door het leven en mag hij de kudde vergezellen!

Nakomelingen:

2018 Allisson (m: Ziva)
2018 Himalaya from Snowville (m: Heyleigh)
2018 Hengst (m: Simba)
2018 Buitenleven’s Feniks (m: Ginger)

Charlene

Chayenne

Kyana

Collin van de Gorterstraat

Taffy

Angel Snorremans van Germania

Glen Rose from Snowville

Lotus

ITS Twister

Grace

Thunder