top of page
DSC_2562_edited_edited_edited.jpg

Hondentraining

Thuisconsulten en workshops

Voorheen werkzaam vanuit Dogcenter4u, nu de hondencoach voor een relaxte samenwerking tussen mens en hond.

  • Ik help je bij het opvoeden en trainen van je pup en jonge hond​​.

  • Je krijgt les van een ervaren en gediplomeerde instructeur en coach. ​

  • ​​Ontspannen wandelingen, zoekwerk en loslooptrainingen aangepast aan jou en je hond.

Ons aanbod in trainingen

Welke trainingen zijn er mogelijk?

- Coaching & training van uw pup of jonge hond.
Vanaf de leeftijd van 8 weken (of eerder zonder hond) kom ik bij u aan huis om u te begeleiden de pup de beste start te geven en we nemen de eerste basisbeginselen door.
Vanaf de leeftijd van 12 weken bepalen we samen de locatie waar we gaan trainen en welke verdere doelen er worden gesteld.

- Coaching met ontspannen wandelen
Met uw volwassen hond heeft u wellicht behoefte aan een opfris'cursus' of uw herplaatser vertoont gedrag naar mensen, honden of anders waar u nog even geen raad mee weet. Samen gaan we op pad om hier aan te werken. Ik neem hierbij ook geregeld één of meer van mijn eigen honden mee.

- Zoekwerk
Samen met uw hond op pad in de natuur en zoekopdrachten uitvoeren waarbij de neus van uw hond wordt ingezet. We werken met een (kruiden)geurbron en belonen met voer en/of spel. Bij veel jachthonden nemen we hierbij ook dummytraining mee.
Zoekwerk is geschikt voor alle rassen, groot en klein, jong en oud. Ontspannen aan het werk en in verbinding met de mens blijven.
Geurbronset is bij ons te koop voor €10,- extra, waardoor u ook zelf kunt gaan oefenen tussen de lessen door (en er na)

- Coaching in verantwoord loslopen
Wilt u uw hond leren om verantwoord los te lopen (in gebieden waar het mag!) en heeft u daar begeleiding bij nodig, dan kan ik u hiermee op weg helpen. We starten met lange lijntraining en leren u zo op bepaalde signalen te letten zodat u ontspannen leert samen te wandelen met uw hond en uw hond graag bij u is en komt.
Indien goede vorderingen, gaan we ook door met uw hond los van de lijn. Hiervoor wil ik eerst de hond en u leren kennen en neem ik desgewenst ook één of meer van mijn eigen honden mee die succesvol los lopen gewend zijn.

Training of coaching?

Onze trainingen zijn gericht op de samenwerking tussen mens en hond en wijken af van de standaard trainingen in gehoorzaamheid en sport. Tijdens de trainingen wordt u gecoacht in situaties uit het dagelijkse leven met uw hond.
Om deze reden gaan wij er veelal op uit met uw hond en eventueel één of meerdere honden daarbij.
​Echter trainen wij ook bij u thuis of op onze locatie op praktische zaken én leuke activiteiten.

Hondentraining: Service
bottom of page