Farm animals, onze boerderijdieren

Naast de paarden vind u bij Snowville nog diverse andere dieren, waaronder onze boerderijdieren!
We zijn hobbydierhouders van o.a. de nederlandse landgeiten en diverse hoenders.

Nederlandse landgeit

http://www.landgeit.nl/

De nederlandse landgeit bepaalde eeuwenlang het gezicht van de geitenstapel in ons land. Het ras is goed aangepast aan ons klimaat. Door kruising met meer productieve buitenlandse rassen heeft de Nederlandse Landgeit op het punt van uitsterven gestaan. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw waren er nog maar enkele exemplaren overgebleven. Vanaf die tijd heeft een groeiende groep enthousiaste fokkers het ras voor uitsterven behoed. Er zijn nu ongeveer 2000 geiten en 200 bokken ingeschreven in het stamboek van de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten (LFNL).

Wijzelf zijn begonnen met 3 bokken, Malik, Nigel en Nono. In 2016 hebben wij Malik en Nigel laten verhuizen naar Mark en Astrid Welten in het zuiden van het land. Hier kunnen ze worden ingezet voor de fokkerij.
Nono is gecastreerd en wij zijn op zoek gegaan naar enkele geiten om zo een kleine kudde te vormen. Uiteraard hopen we op mooie resultaten uit de combinaties bij Malik en Nigel en zien graag 1 of 2 dochters van hen terugkomen naar ons.

Onze Nederlandse landgeiten: